Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, sâmbătă, 1 aprilie 2017, la biserica Izvorul Tămăduirii, din curtea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, a fost adusă spre închinare racla cu o părticică din moaștele Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, de la Parohia Ghimicești, județul Vrancea.

Cu acest prilej, a fost săvârșită slujba Acatistului Sfântului Efrem cel Nou, urmată de un cuvânt de întâmpinare rostit de Pr. Ionuț-Cristian Vuță – consilier la Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Pr. Vasile Dabija – protoiereu de Panciu, a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură despre puterea vindecătoare a acestui sfânt și despre nenumăratele minuni pe care le-a făcut cu cei ce i se adresau pentru a primi tămăduire.

Prezența sfintelor moaște, în timpul Postului Mare, la biserica Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, a fost un bun prilej de a vizita toți bolnavii internați, care au primit binecuvântarea Sfântului Efrem cel Nou și daruri.

Tot în această zi, a fost oficiată slujba de binecuvântare a lucrărilor interioare de la Centrul de zi Piticii, efectuate cu sprijinul bisericii Izvorul Tămăduirii. Programul liturgic special s-a încheiat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți, în prezența unui număr mare de credincioși.

Biserica Spitalului Municipal Râmnicu Sărat derulează, în prezent, Programul social Sfântul Ioan cel Milostiv.