Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit, marți seară, 8 august 2017, cele cinci clopote ale noii clopotnițe din vecinătatea Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului” din Buzău. Slujba a fost oficiată pe esplanada din fața clopotniței, în prezența consilierilor și a inspectorilor eparhiali, precum și a slujitorilor Catedralei Arhiepiscopale. Clopotele au fost realizate de S.C. B&L CONSTRUCT S.R.L. din Baia Mare, în anul 2012, la inițiativa vrednicului de pomenire Arhiepiscop Epifanie Norocel.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a vorbit despre semnificația teologică, bisericească și practică a clopotelor, a căror menire principală este aceea de a-i chema pe credincioși la rugăciune, în sfintele locașuri. Ierarhul a precizat că, în vremuri de restriște sau în caz de calamități, clopotele au îndeplinit un rol foarte important în viața comunităților creștine, de-a lungul secolelor. Acestea vesteau primejdiile venite din partea neamurilor cotropitoare sau, în timp de furtună, împrăștiau norii, a spus Arhipăstorul Buzăului și Vrancei.

Miercuri dimineață, 9 august 2017, cele cinci clopote, de mărimi diferite, au fost montate în noua clopotniță a Catedralei „Înălțarea Domnului”.

Piatra de temelie a edificiului bisericesc a fost sfințită, în data de 15 iunie 2016, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. Lucrările de construire a clopotniței au ajuns la nivelul acoperișului, urmând ca, la parterul clădirii, să se amenajeze o cofetărie, iar la etajul I, o librărie-ceainărie.