Mănăstirea buzoiană „Sfânta Treime“ a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu prilejul hramului. Sfânta Liturghie şi slujba parastasului pentru ctitori au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, pe o scenă amplasată în apropierea bisericii mari a aşezământului monahal.

Vă mulţumim tuturor pentru dragostea pe care aţi avut-o, venind la această mănăstire, pusă sub ocrotirea Preasfintei Treimi, ca să vă rugaţi împreună cu noi şi cu soborul maicilor. Este o zi liberă, în sensul că aţi fost scutiţi de a merge la serviciu, dar o zi de lucrare duhovnicească. V-aţi luat osteneala să veniţi, de aproape sau de departe, pentru a fi, aici, împreună, îndurând arşiţa zilei, şi ne-am rugat cu toţii ca Dumnezeu-Sfânta Treime să-Şi reverse iubirea Sa milostivă asupra noastră, a tuturor, să ne întărească în credinţă şi în iubire unii faţă de alţii, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic misionar al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Mănăstirea „Sfânta Treime“, cunoscută sub denumirea de „Podul Bulgarului“, a luat fiinţă în anul 1946, ca urmare a iniţiativei mai multor credincioşi din împrejurimile oraşului Râmnicu Sărat, care s-au ostenit pentru ridicarea acestui sfânt lăcaş. După numai treisprezece ani de existenţă, aşezământul monahal a fost închis de comunişti, fiind redeschis după anul 1989.