În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți (a lăsatului sec de carne), 19 februarie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena a Parohiei Boldu din județul Buzău. Ierarhul a oficiat, apoi, slujba Parastasului pentru ctitorii și slujitorii sfântului locaș, trecuți la cele veșnice. Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian au slujit: protoiereul de Râmnicu Sărat, Viorel Banu, preotul paroh, Ilie-Vasile Forț, preotul coslujitor, Alin-Marian Mărgărit, și arhimandritul Vasile Miron, de la Catedrala arhiepiscopală din Constanța. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

La momentele rânduite din cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Ioan-Cătălin Buchidău, pe seama Parohiei Prisecani, Protoieria Panciu, și în treapta de diacon pe tânărul absolvent de Teologie Nicolae Ardeleanu.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a precizat că, la Dreapta Judecată, criteriul după care sunt evaluați oamenii nu este altul decât iubirea față de Dumnezeu, concretizată în iubirea față de aproapele. Nimeni nu poate pretinde că Îl iubește pe Părintele ceresc, dacă se arată insensibil față de semenul său, care este orice om, indiferent de nem, de religie sau de starea socială. Chiriarhul a mai spus că, atunci când îți îndrepți iubirea către aproapele tău aflat în suferință, dai dovadă că Îl iubești pe Dumnezeu și că ai reușit să întrezărești în persoana respectivă pe Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, Care Se ascunde tainic în sufletul fiecăruia dintre noi și, mai ales, în sufletul celui necăjit și întristat.

Locașul de cult din satul Boldu a fost ridicat în perioada 1831-1836, pe un loc donat de boierul Constantin Bălăceanu. Între anii 2008-2009, în curtea bisericii, a fost construit un ansamblu social, care cuprinde o sală de mese, o bucătărie, o bibliotecă, o cancelarie și un pangar.