Credincioșii Parohiei Bătinești II, județul Vrancea, au trăit, duminică, 17 septembrie 2017, bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Ierarhul a sfințit, cu acest prilej, pictura bisericii parohiale, realizată între anii 2011-2014.

Slujba de sfințire a picturii a fost urmată de Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfinția Sa, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în locașul de cult ocrotit de Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului. Din sobor au făcut parte: Pr. Marian Gegea – consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, Pr. Vasile Dabija – protoiereu al Protopopiatului Panciu, Pr. Gheorghe Ifrim – parohul bisericii, precum și alți slujitori ai sfintelor altare. Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.

La finalul Sfintei Liturghii, chiriarhul locului a rostit un cuvânt de învățătură, în care a arătat că Evanghelia Duminicii după Înălțarea Sfintei Cruci (cf. Marcu 8, 34-38; 9, 1) ne invită să medităm la datoria fiecăruia dintre noi de a-și purtea crucea vieții personale și de a-L urma pe Mântuitorul Iisus Hristos. Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a spus că, pentru a-L putea urma pe Hristos, este absolut necesar ca, mai întâi, să te lepezi de tine însuți. Prin această expresie nu trebuie să înțelegem lepădarea omului de identitatea lui, de personalitatea lui, ci renunțarea la păcatul cumplit al mândriei. Un om mândru nu poate să-L urmeze pe Cel smerit, prin excelență, pe Iisus Hristos, Care este smerenia desăvârșită, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Biserica Parohiei Bătinești II a fost ridicată în perioada 2005-2009, prin strădania actualului paroh, cu sprijinul enoriașilor, al Primăriei comunei Țifești și al unor binefăcători. Slujba de târnosire a locașului de rugăciune a avut loc în data de 21 iunie 2009.