Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie, Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a oferit cărți, căpșuni și dulciuri unui număr de 250 de copii din opt sate. Fiecare copil a primit un pachet de cărți din literatura română și universală, o caserolă mare de căpșuni și mai multe prăjituri și bomboane de ciocolată.

Asociația Femeilor Ortodoxe a realizat această acțiune în intervalul 29 mai – 2 iunie 2020, cu sprijinul financiar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, dar și al membrilor Asociației „Platforma Civică Împreună”, care, de doi ani, desfășoară acest gen de activități în mai multe județe ale țării.

Președinta Asociației Femeilor Ortodoxe, doamna Ana Săcrieru, a declarat următoarele: „Biserica Ortodoxă Română realizează, în Eparhia noastră, o intensă lucrare socială prin mai mulți preoți implicați în acest tip de acțiuni, dar și prin membrele Asociației noastre. Mulțumim tuturor acelora care ne-au sprijinit în realizarea acestor activități atât de necesare. Nu putem dovedi că suntem creștini în afara prezenței noastre în viața celor aflați în nevoi”.

La nivelul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Asociația Femeilor Ortodoxe numără 8.000 de membre, iar acțiunile pe care le realizează se circumscriu scopului statutar subsumat misiunii de renaștere spirituală și de conștientizare a nevoii de întrajutorare a semenilor.