Sâmbătă, 8 octombrie 2016, la Focșani, s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a Festivalului Național de Muzică pentru copii și tineret Constelația Juniorilor. Șase copii talentați de la Centrul de zi Dănuț din Parohia Broșteni I, județul Vrancea, au participat la acest concurs, alături de peste 80 de copii din țară și din Republica Moldova.
Elena Bordea, Iustina Păun, Daniela Docan, Ionela Docan, Nicoleta Hagiu și Tania Dinu au interpretat diferite melodii din repertoriul folcloric românesc, iar Daniela Docan a participat și la secțiunea de muzică ușoară, în cadrul căreia a cântat piesa Pentru ea (Lacrima limbii noastre), muzică de Ion Aldea-Teodorovici și versuri de Grigore Vieru. Interpretarea, sensibilitatea și acuratețea melodiilor prezentate de copii au fost răsplătite cu un premiu I, un premiu III, Trofeul Grupei și Trofeul Adolescent.
„La începutul activității Centrului, am folosit muzica drept terapie, pentru a stabiliza și recupera sănătatea mentală și emoțională a unor copii, care aveau o serie de deficiențe cognitive și comportamentale. Ulterior, am realizat că muzica este destul de eficientă și în îmbunătățirea performanțelor educaționale ale celor care, din diferite motive (plecarea părinților în străinătate, divorțul, moartea unui părinte), pe lângă cele medicale și psihopedagogice, înregistrau rezultate școare scăzute. Cântecele au devenit pentru micuți o cale de a da curs liber emoțiilor, de a se elibera de sentimente negative, dar și de a-și exersa abilitățile și aptitudinile, de a-și îmbunătăți memoria, comunicarea și comportamentul“, a declarat Elisaveta Norocea, coordonatoarea Centrului de zi Dănuț.
Festivalul Constelația Juniorilor este o manifestare artistică de nivel național, ce își propune descoperirea și promovarea copiilor talentați în interpretarea muzicii ușoare și a muzicii populare tradiționale românești, specifice vârstei lor, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine între copii de vârste apropiate, dragostea pentru artă, promovarea actului artistic de calitate și, nu în ultimul rând, crearea unor punți de prietenie între concurenți.