Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a aflat, duminică, 5 august 2018, în mijlocul credincioșilor din Focșani. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiu. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

Reflectând asupra fragmentului evanghelic al duminicii (cf. Matei 17, 14-23), referitor la minunea vindecării copilului lunatic, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a subliniat, în cuvântul de învățătură, că însănătoșirea sufletească și trupească o primim de la Hristos Domnul – Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre.

„Noi, în semn de recunoștință, avem datoria să-I aducem jertfa noastră, care, în această perioadă, înseamnă postul adevărat, rugăciunea mai intensă și facerea de bine. Dacă ne străduim să le împlinim pe acestea, vom simți prezența lui Dumnezeu în viața noastră”, a spus Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

Din soborul slujitorilor a făcut parte: Pr. Oscar Frunză – protopop al Protoieriei Focșani II, Pr. Florin Văsie – parohul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Focșani, precum și alți preoți invitați din oraș și din împrejurimi.

Lăcașul de cult este situat în partea de nord a Focșaniului, pe bulevardul Independenței, fiind construit între anii 1850-1861, de către locuitorii mahalalelor Ocol și Arion.