Pornind de la îndemnul Mântuitorului de a cerceta pe cei bolnavi, cu care El Se identifică: „întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei prea mici, Mie Mi-ați făcut” (Matei 25, 40), Parohia „Sfântul Gheorghe” din orașul Nehoiu, în colaborare cu minunații oameni de la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a continuat campania începută acum câțiva ani, intitulată „Donează! Gestul tău contează!”.

Astfel, 70 de persoane s-au prezentat marți, 29 octombrie 2019, în sala de activități a parohiei, pentru a dona sânge, atât de necesar celor aflați pe patul de spital și a căror viață depinde de gestul semenilor lor. Dintre acestea, 67 de persoane au fost apte pentru donare, iar pe chipurile lor se putea citi sentimentul de fericire la care face referire Domnul nostru Iisus Hristos când spune: „Mai fericit este a da decât a lua” (Fapte 20, 35).

Activitatea s-a bucurat de sprijinul Primăriei orașului Nehoiu, al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Nehoiu, al societăților Tricosib și Abies, al Companiei de Apă, precum și al parohiilor învecinate.

Pr. Bogdan Furtună

Parohia „Sfântul Gheorghe” din Nehoiu