În ultimele două săptămâni, elevii Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ din Buzău au obţinut mai multe succese la competiţiile la care s-au prezentat sau au fost invitaţi.

Primul succes a fost înregistrat în data de 13 martie, când elevii Seminarului au participat la Concursul Naţional „Made for Europe“, faza judeţeană, unde au obţinut premiul I şi felicitările juriului, pentru prezentarea unei inedite campanii de conştientizare a importanţei donării de sânge, desfăşurată bilingv, în cadrul proiectului multilateral Comenius „Trăind împreună, să ne ajutăm unul pe celălalt“, finanţat de Comisia Europeană. Miercuri, 8 aprilie, elevul Dragoş Păle, din clasa a XI-a, a obţinut premiul I la faza naţională a Concursului „Made for Europe“, organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, la Arad, pentru recunoaşterea celor mai bune produse de proiecte europene, realizate în cadrul proiectelor de parteneriat şcolar finanţate de Uniunea Europeană.

În ultima decadă a lunii martie, Corala bărbătească ortodoxă „Credo in Deo“ a Seminarului Teologic din Buzău a câştigat premiul I, cu maximum de punctaj, la faza zonală a Olimpiadei Naţionale Corale, desfăşurată la Slobozia, urmând a participa la etapa naţională, ce va avea loc la Oradea, în perioada 7-9 mai.

Luni, 6 aprilie, s-au întors de la faza naţională a Olimpiadei de limbi clasice – desfăşurată în acest an la Piteşti – cei doi participanţi ai Seminarului, aducând lauri şi glorie „celei mai vechi şcoli medii“ din Buzău: Teodor Însurăţelu, din clasa a IX-a, a obţinut premiul I, iar Daniel Năstase, din clasa a X-a, a obţinut premiul al III-lea, la disciplina Limba greacă veche.

Marţi, 7 aprilie, în semifinalele competiţiei judeţene „Mândru de liceul meu“, organizată de DJST Buzău, echipa Seminarului Teologic s-a impus în faţa echipei Liceului Pedagogic „Spiru Haret“ din Buzău, în faţa a peste 300 de spectatori de la cele două prestigioase unităţi de învăţământ. Elevii seminarişti au realizat o prezentare complexă a profilului instituţional şi a activităţilor desfăşurate pe plan şcolar şi extraşcolar, au învins la întrecerea lansată pe tema culturii generale despre judeţul Buzău, au cântat în limba română şi franceză şi au încântat publicul cu dansuri tradiţionale autentice, româneşti şi greceşti, urmând a pregăti noi suprize pentru finala din 15 mai 2015.

„Ne exprimăm mulţumirea pentru rezultatele notabile obţinute de elevii noştri, pe plan şcolar şi extraşcolar, chiar dacă suntem o comunitate şcolară relativ mică, caracterizată însă de o excelentă relaţie profesori – elevi, educaţie centrată pe elev, echilibru între învăţământul competiţional şi cel participativ şi consecvenţa în demersul didactic teologic şi european“, a transmis, în încheiere, Pr. Prof. Cristian Marius Dima, consilier educativ la Seminarul Teologic din Buzău.