În perioada 2-4 noiembrie 2018, la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău, s-a desfășurat al doilea modul al cursului „Vindecarea traumei”, facilitat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și Societatea Biblică Interconfesională din România, în colaborare cu Asociația „Proreligo” a profesorilor de Religie buzoieni.

Tematica programului a cuprins probleme stringente ale societății moderne: abuzul domestic, suicidul și copiii care au suferit traume.

Disputele interioare, provocate de confruntări cu situații dificile în anumite etape de viață, influențează atât relațiile interpersonale, cât și relația omului cu sine. De aceea, cursul „Vindecarea traumei” a fost oportun, într-o lume în care există tratamente pentru afecținile fizice, dar sunt marginalizate „bolile” sufletului.

La acest curs au participat 12 profesori din școlile buzoiene, fiecare dintre ei moderând discuții referitoare la punctele cuprinse în agendă. Având specializări diferite, aceștia și-au dezvoltat disponibilitatea empatică și au deprins tehnici corespunzătoare vindecării emoționale.

Formatoarele cursului au fost: Dna Prof. Univ. Dr. Ing. Cornelia Stan – specialist în Psihologie și prodecanul Facultății de Transporturi din cadrul Universității Politehnica din București, și Dna Mihaela Ghițiu – profesor de Religie Ortodoxă la Colegiul „Mihai Viteazul” din București.