Ziua de 15 octombrie 2017 a însemnat o întreită sărbătoare pentru credincioșii Parohiei Fărcaș, județul Vrancea. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, în biserica din localitate, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”. În continuare, ierarhul a sfințit o troiță ridicată în cinstea eroilor care s-au jertfit pentru țară în timpul celor două războaie mondiale, precum și casa praznicală a acestei parohii.

Din soborul slujitorilor au făcut parte: Pr. Eduard-Daniel Bran – protoiereu al Protopopiatului Focșani I, Pr. Nicolae Popa – parohul comunității din Fărcaș, dar și alți preoți din împrejurimi.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a îndemnat pe cei prezenți să facă roditor cuvântul lui Dumnezeu în viața lor.

„Hristos împărtășește cuvântul Său tuturor oamenilor, dar nu toți se învrednicesc să-l primească. De multe ori, cei care îl primesc sunt neglijenți și nu fac roditor cuvântul lui Dumnezeu în inima și în sufletul lor. Omul care conștientizează calitatea lui de ființă finită, dependentă de Părintele ceresc, este receptiv la cuvântul lui Dumnezeu. Nu numai că îl primește, dar și caută să-l facă roditor, rugându-se neîncetat, participând la Sfânta Liturghie, ca să se îmbrace cu putere de sus, și anume cu harul Preasfântului Duh, apoi, revărsându-și iubirea față de aproapele, în fapta concretă de milostenie”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Pentru realizările sale în plan pastoral-misionar și administrativ-gospodăresc, preotul paroh a primit rangul onorific de iconom.

Locașul de cult al Parohiei Fărcaș a fost construit între anii 2005-2007, pe terenul donat de doamna Toadera Vlaicu din Focșani. Slujba de sfințire a bisericii a avut loc în data de 23 septembrie 2012.