Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Social-filantropic și misionar, a continuat seria acțiunilor de ajutorare a refugiaților din Ucraina, începută în luna martie 2022.

Astfel, au fost avuți în vedere, din nou, ucrainenii refugiați din calea războiului, în proporție covârșitoare femei și copii, care s-au stabilit pe teritoriul Republicii Moldova, aflați acolo în grija Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei. După identificarea nevoilor materiale ale acestora, Sectorul Social-filantropic și misionar a pus la dispoziție, în cantități considerabile, mai multe tipuri de produse alimentare de bază, conserve și ingrediente pentru gătit, produse igienico-sanitare și de uz casnic, prin intermediul instituției de slujire a aproapelui din Republica Moldova. Valoarea tuturor acestor produse, care au fost trimise, în data de 8 aprilie 2022, sub forma unui nou transport umanitar, s-a ridicat la suma de 285.172 de lei, alocată din fondurile Centrului Eparhial.

În tot acest timp, ucrainenii care au ales să rămână în municipiul Buzău au participat la Sfânta Liturghie din duminici și sărbători, săvârșită în biserica Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul Micro XIV, unde, după fiecare slujbă, li s-a oferit o masă caldă la Cantina socială „Filantropia” din curtea lăcașului de cult.

Bilanțul de până acum al ajutoarelor materiale și financiare acordate de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei refugiaților ucraineni din țara noastră și din Republica Moldova a ajuns la suma de 564.646 de lei.