Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, duminică, 26 iunie 2022, după săvârșirea Sfintei Liturghii, preoții și credincioșii din comuna Puiești, județul Buzău, au participat la o procesiune cu icoana Maicii Domnului din biserica Parohiei Puieștii de Jos, pentru că, în ultimele săptămâni, nu a mai plouat în zonă, culturile agricole fiind afectate.

Procesiunea a pornit din fața bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, reunind nouă preoți, în frunte cu părintele Cristian Asănache, protopop al Protoieriei Râmnicu Sărat, precum și numeroși credincioși, împreună cu primarul comunei Puiești, dna Rodica Bârlă.

Ajungând la marginea localității, pe câmp, într-un loc special amenajat, slujitorii au oficiat slujba în vreme de secetă, cu multă nădejde în ajutorul lui Dumnezeu. La finalul acesteia, părintele protoiereu a rostit un cuvânt despre vremurile grele pe care le trăim, marcate de boală, război și secetă: „Cu siguranță, ruga noastră va fi ascultată de Dumnezeu, Cel ce ne iubește pe toți, deși ne-am îndepărtat de El, ca niște fii risipitori și rătăcitori. Iată că aceste vremuri de restriște, cumva, ne întorc acasă și ne deschid ochii, spre a conștientiza adevărul incontestabil că, fără Dumnezeu, nimic nu suntem și nimic nu se poate face”.

Credința poporului a fost răsplătită chiar în ziua procesiunii, deoarece, între orele 17:00-20:00, a plouat abundent în zonă, fără fenomene meteo extreme, răcorind atmosfera și redând oamenilor speranța pentru o recoltă care să le asigure hrana necesară vieții pământești.