În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, Protoieria Râmnicu Sărat a organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, o activitate filantropică destinată persoanelor rezidente în Căminul de bătrâni din localitatea Topliceni, județul Buzău.

Pentru realizarea acestei acțiuni, toți preoții din protoierie au fost de acord să contribuie cu o anumită sumă de bani, reușindu-se astfel să se strângă 4.300 de lei. Personalul administrativ al instituției ne-a comunicat apoi că prioritar ar fi să se achiziționeze câteva scaune cu rotile, care ar ajuta foarte mult în desfășurarea activităților zilnice.

Joi, 30 martie 2023, un grup de preoți râmniceni a reușit ca, din suma colectată, să achiziționeze un număr de 5 cărucioare și, în aceeași zi, să se deplaseze la căminul de bătrâni pentru a le dona. Celor 43 de semeni care sunt îngrijiți aici cu toată responsabilitatea, pe lângă cele 5 obiecte atât de necesare, le-au fost dăruite câte o carte de rugăciuni și o iconiță. Vizitarea bătrânilor, interacțiunea cu ei și darurile oferite i-au bucurat extrem de mult pe aceștia, deoarece mulți dintre ei și-au făcut semnul Sfintei Cruci la primirea iconițelor și nu s-au sfiit să le sărute.

Despărțirea de bătrâni i-a lăsat pe unii cu lacrimi în ochi, iar sfințiții slujitori L-au rugat pe Preamilostivul Dumnezeu să le dăruiască sănătate persoanelor îngrijite aici, membrilor personalului să le dea putere și răbdare pentru a-și împlini misiunea, dorindu-le tuturor sărbători pascale binecuvântate cu pace și bucurie.

Pr. protopop Cristian Asănache

Protoieria Râmnicu Sărat