Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR-ABV), în colaborare cu Protoieria Focșani I, a organizat miercuri, 25 septembrie 2024, la Penitenciarul Focșani, evenimentul intitulat Darul sacru al vieții.

Activitatea a fost realizată cu sprijinul preotului capelan Cristiean Valerică, în baza Protocolului de colaborare Cateheză și rugăciune împreună cu membri ai Bisericii Ortodoxe Române, prin SNFOR-ABV, care are ca principal obiectiv „derularea unor manifestări moral-religioase ce urmăresc revigorarea atitudinii persoanelor lipsite de libertate și înlesnirea reintegrării sociale post-detenție”.

După ce a fost oficiată slujba Acatistului Bunei Vestiri, în prezența a 10 persoane, au fost rostite cuvinte de învățătură și mângâiere atât de către preotul capelan, cât și de către dna Cristina Lățcan, vicepreședintele SNFOR-ABV din Protoieria Focșani I. Auditoriul a înțeles că viața este un dar fragil, sacru și prețios, pe care trebuie să îl onorăm prin iubire, perseverență și compasiune. De asemenea, trebuie să învățăm să ne prețuim viața, să prețuim viața celor din jurul nostru și să întindem o mână de ajutor celor care trec prin momente grele, pentru că, în final, nimeni nu este singur. Ne avem unii pe alții și avem pe Dumnezeu, Care ne iubește și ne susține mereu, chiar și atunci când suntem orbiți de durere și nu putem vedea aceasta.

La finalul activității, au fost oferite daruri constând în cărți și obiecte religioase, puse la dispoziție de Protoieria Focșani I, prin bunăvoința părintelui protoiereu Aurel Boțan.

Prof. Cristina Lățcan

Vicepreședinte SNFOR-ABV