Sala de spectacole a Consiliului Judeţean Buzău a găzduit, miercuri seară, 21 decembrie 2016, Recitalul vocal-instrumental Vechi cântece de stea valahe, aflat la a doua ediție. Pe scenă au urcat formaţii corale de la importante instituţii de învăţământ buzoiene: Corul Bizantin al Seminarului Teologic Ortodox Chesarie Episcopul, Corul Vlaho-Bizantin al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Orchestra Liceului de Arte Margareta Sterian și Corul de Copii Serafimii al Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Buzău.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de reprezentanți ai autorităților județene, preoți, cadre didactice și numeroși buzoieni, care au apreciat prin aplauze călduroase reprezentația elevilor și dascălilor de la cele trei școli amintite.

În cuvântul rostit cu acest prilej, ierarhul a evidențiat eforturile depuse pentru realizarea spectacolului și și-a exprimat dorința ca astfel de parteneriate și manifestări cultural-artistice să se repete și în anii următori.

În deschiderea spectacolului, toate formațiile reunite au intonat, împreună cu publicul, Imnul de stat al României. Programul de concert a debutat cu piese din muzica bisericească, interpretate alternativ de Corul Seminarului și Corul Serafimii: Troparul Nașterii Domnului și Doxologia Mare. Compozițiile care au urmat sunt adaptate după colecția de cântece de stea a lui Anton Pann, cu o orchestrație realizată de Prof. Florentin Boroghină, de la Liceul de Arte din Buzău: Doamne, Iisuse Hristoase; Veniți cu toții dimpreună; Cântecul lui Adam; Moisi și Aaron; Îngerul a alergat; În orașul Vitleem; Steaua spre răsărit strălucește; Trei crai de la Răsărit; Slavă să aibă nesfârșită și Urare.

Un moment emoționant a fost creat de către copiii de la Școala Nr. 7, care au recitat integral Condacul Sfântului Roman Melodul, într-o nouă traducere versificată de Arhid. Constantin Stoica. Acest fragment din spectacol a fost pregătit de Prof. Roxana Matei.

La final, Grupul vocal-instrumental Mugur, mugurel, condus de protopsaltul Enache Filip, a interpretat câteva colinde și melodii specifice perioadei Crăciunului.