Protoieria Râmnicu Sărat a organizat joi, 25  noiembrie 2021, o nouă acțiune de donare de sânge, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău și Primăria municipiului Râmnicu Sărat. Activitatea s-a desfășurat într-un spațiu pus la dispoziție de Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitate și a reunit peste 100 de clerici și credincioși, cantitatea de sânge recoltată fiind de aproximativ 50 de litri.

„În Postul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, îndemnați fiind de Sfânta Biserică la săvârșirea faptelor bune, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, Protoieria Râmnicu Sărat, în parteneriat cu Primăria Râmnicu Sărat, a derulat o nouă acțiune de donare de sânge, pentru a veni în sprijinul pacienților din spitale. Personalul Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău, sub coordonarea doamnei director Adriana Crăciun, s-a deplasat cu o caravană mobilă, în ziua de 25 noiembrie, la biserica «Sfânta Cuvioasă Parascheva» din municipiul Râmnicu Sărat, unde a recoltat sânge de la 102 donatori. Mulțumim tuturor participanților și nădăjduim că fapta aceasta va fi de mare folos semenilor noștri aflați în suferință”, a declarat părintele protopop Cristian Asănache.

Activitatea face parte din campania națională Donează sânge, salvează o viață!, inițiată încă din anul 2013 de Patriarhia Română și aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre.