La Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ din Buzău a avut loc, marţi, 11 noiembrie 2014, cercul pedagogic al profesorilor de Limba şi literatura română de la liceele buzoiene.

Tema abordată a vizat evidenţierea personalităţii Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu în literatura populară şi cea cultă.

Programul a cuprins o lecţie demonstrativă, un scurt concert de cântece religioase susţinut de corul „Credo in Deo“ al instituţiei buzoiene de învăţământ teologic şi piesa de teatru „Constantin Brâncoveanu – dramă în cinci acte“, publicată de Nicolae Iorga în anul 1914.

 „Vreau să mulţumesc, în primul rând, conducerii Seminarului Teologic Ortodox din Buzău, pentru că a găzduit o astfel de activitate complexă. În acelaşi timp, aş vrea să o felicit pe doamna profesoară Nicoleta Moraru pentru implicare şi, mai ales, pentru folosirea extraordinară a resursei umane şi materiale din acest liceu“, a declarat Dna Prof. Emilia-Elena Bodea, inspector de Limba şi literatura română în cadrul ISJ Buzău.

Activitatea de astăzi a solicitat capacităţi diferite din partea elevilor seminarişti. Am evaluat, mai întâi, implicarea lor şcolară, ce se reflectă în catalog, şi am valorificat, apoi, talentul lor în dramatizare, spre încântarea publicului care ne-a fost alături“, a spus Dna Prof. Nicoleta Moraru de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ din Buzău.

Activitatea a fost organizată de catedra de Limba şi literatura română a Seminarului buzoian, sub coordonarea responsabilului de cerc pedagogic şi a inspectorului de specialitate.

img_8 img_7 img_6 img_5 img_4 img_2 img_3 img_1_site