Ședința anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clericilor și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-a desfășurat marți, 31 ianuarie 2023, în Biblioteca Eparhială „Ghenadie Episcopul” din municipiul Buzău.

Întrunirea a fost prezidată de Ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de care s-au aflat pr. Marian Gegea – vicar administrativ eparhial, pr. Gheorghe Sava-Popa – președintele CAR, reprezentanții Centrului Eparhial, ai protoieriilor și ai Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău.

Ședința a avut drept scop prezentarea unui raport al activităților economico-financiare derulate în anul 2022, după care au fost abordate diferite aspecte privind bunul mers al instituției.

Casa de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei are, în prezent, un număr de 1.394 de membri activi, acordând împrumuturi rambursabile, dar și ajutoare nerambursabile membrilor săi, la cererea acestora, în cazuri de înmormântare, boală sau naștere de copii. Astfel, pe parcursul anului trecut, au fost oferite 5 ajutoare de deces, însumând 16.000 de lei, 37 de ajutoare în situații de boală, în valoare de 25.800 de lei, și 29 de ajutoare pentru nou-născuți, în cuantum de 20.100 de lei. Suma totală cheltuită pentru ajutoarele sociale a fost de 61.900 de lei.