Cu binecuvântarea Înaltpreasfințiului Părinte Arhiepiscop Ciprian, un număr de 30 de familii din Parohia Broșteni II, județul Vrancea, afectate de inundațiile de la începutul lunii iunie, au primit ajutoare din partea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Pachetele au constat în produse de igienă corporală și casnică, ce au fost oferite vineri, 24 iunie 2016 – în ziua de prăznuire a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul – la sfârșitul Sfintei Liturghii, de către părintele Macovei Gabriel.

Părintele paroh a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian pentru darurile oferite și de această dată, precum și pentru permanenta purtare de grijă pe care Înaltpreasfinția Sa o arată față de această parohie și enoriașii ei greu încercați de revărsarea apelor. Credincioșii Parohiei Broșteni II au fost bucuroși de darurile primite, deoarece ele reprezintă atât expresia iubirii creștine a Întâistătătorului Eparhiei față de cei aflați în diferite nevoi, cât și un ajutor realmente practic în contextul calamităților suferite. De aceea, au adresat și ei, la rândul lor, mulțumiri Chiriarhului de la Buzău și au înălțat rugăciuni pentru acesta.

Activitatea s-a desfășurat prin intermediul Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, coordonat de Pr. Ionuț-Cristian Vuță – consilier eparhial.