O nouă acțiune umanitară a avut loc joi, 28 martie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în Parohia „Sfântul Gheorghe” din orașul Nehoiu, în cadrul Campaniei naționale Donează sânge, salvează o viață!, inițiată de Patriarhia Română, începând cu anul 2013.

Activitatea a fost derulată în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Buzău, Protoieria Pătârlagele și Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR-ABV).

Conștientizând că jertfa lor, deloc nesemnificativă, este șansa la viață pentru semenii aflați în suferință, preoții și credincioșii din parohie și din împrejurimi au răspuns pozitiv la acest apel umanitar. Dintre cei 95 de voluntari, 86 de persoane au fost apte pentru a dona, astfel încât, în final, a fost recoltată o cantitate aproximativă de 43 de litri de sânge.

Numărul mare de solicitări venite din partea donatorilor înscriși din această zonă a județului a făcut ca echipa de la CTS Buzău, condusă de dna dr. Adriana Crăciun, să anunțe că va reveni, peste doar câteva săptămâni, pentru o nouă acțiune de donare de sânge.

Pr. Bogdan Furtună

Parohia „Sf. Gheorghe” – Nehoiu

Protoieria Pătârlagele