Zeci de gospodării din mai multe localități vrâncene au fost afectate de ploile abundente de la începutul lunii iunie. Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a venit în sprijinul familiilor afectate de inundații și le-a oferit mai multe ajutoare materiale și financiare, pentru a depăși aceste momente dificile.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, în perioada 27 iunie – 1 iulie 2016, reprezentanții Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Eparhiei s-au deplasat în localitățile Reghiu, Pitulușa și Bolotești din județul Vrancea și au împărțit familiilor greu încercate alimente, produse de curățenie și igienă, haine și carduri cadou, prin care să-și achiziționeze materiale de construcții, necesare reabilitării gospodăriilor și caselor lovite de ape.

În zilele următoare, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei va desfășura și alte acțiuni de ajutorare a celor care au avut de suferit din cauza inundațiilor, dovedind încă o dată că Biserica nu este indiferentă față de nevoile credincioșilor ei.