Secția Pediatrie a Spitalului Județean Buzău are, începând de joi, 21 iunie 2018, mobilier medical nou, la inițiativa Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, în parteneriat cu Grupul de firme Eximprod, care desfășoară astfel de acțiuni prin Centrul Cultural-Filantropic „Cuvioasa Parascheva” din Buzău.

În cadrul acestui proiect, au fost achiziționate 34 de paturi pentru copii, cu scopul înlocuirii vechilor piese de mobilier din saloanele secției, care nu mai corespundeau nevoilor și standardelor actuale.

„În urmă cu două luni, văzând pătuțurile pentru copii uzate și înțelegând de la medicii Secției Pediatrie că acestea nu au mai fost schimbate de câteva zeci de ani, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-a mobilizat, împreună cu toate protoieriile din județ, pentru a achiziționa echipamente medicale noi, moderne, care să contribuie la confortul micilor pacienți, începând din această lună, când grija noastră se îndreaptă, în mod deosebit, spre asigurarea sănătății somatice, dar și spirituale, a copiilor noștri. Ne-am bucurat că demersului nostru s-a alăturat și Grupul de firme Eximprod, conjugând acțiunile lor de responsabilitate socială – derulate prin Centrul Cultural-Filantropic «Cuvioasa Parascheva» – cu proiectele educaționale și filantropice consecvente ale Eparhiei Buzăului și Vrancei”, a declarat Pr. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul.

La rândul său, Dna Mihaela Sava – director comercial la Eximprod, a adăugat următoarele: „Credem în acest proiect, pentru că răspunde unei nevoi sociale curente. Grupul de firme Eximprod a răspuns cu entuziasm solicitării Spitalului Județean, de a contribui la modernizarea serviciilor medicale și de a le oferi copiilor toată grija și atenția de care au nevoie […]. Avem un program de responsabilitate socială și, fiind un actor economic important, trebuie să ne implicăm în comunitate și să împărțim succesul nostru cu societatea în care trăim”.

Totodată, Pr. Gheorghe Sava-Popa – președintele Centrului Cultural-Filantropic „Cuvioasa Parascheva” din Buzău, a subliniat importanța consolidării acestui parteneriat dintre Biserica Ortodoxă, asociații creștine și companii private, promovând noi oportunități de dezvoltare și de sprijin, îndeosebi, pentru copiii și tinerii comunității în care își desfășoară activitatea.

Nu în ultimul rând, Dl Claudiu Damian – managerul Spitalului Județean Buzău, și Dna Dr. Alina Iordache – șeful Secției Pediatrie, au mulțumit tuturor celor ce s-au dovedit sensibili la nevoile celor mai mici pacienți din județ, apreciind valoarea investiției într-un astfel de proiect sustenabil al partenerilor implicați.

Pentru dotarea cu mobilier nou a Secției Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Buzău, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și Grupul de firme Eximprod au cheltuit în total 70.400 de lei, fiecare contribuind cu jumătate din sumă.