Binecuvântare arhierească în Parohia buzoiană Valea lui Lalu

În Duminica a 28-a după Rusalii, 13 decembrie 2015, credincioşii Parohiei buzoiene Valea lui Lalu au primit binecuvântare arhierească. Aceştia au participat în număr mare, alături de autorităţile locale, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, în biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul“. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi la slujbă, Înaltpreasfinţia Sa a precizat că „centrul Sfintei Liturghii îl constituie Sfânta Euharistie, momentul când preotul sau ierarhul invocă, în rugăciune, pogorârea harului Preasfântului Duh peste darurile de pâine şi vin aduse de către credincioşi la altar, pentru a fi transformate în Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. Atunci se petrece taina sfântă care face posibilă unirea omului cu Dumnezeu. Acesta este ospăţul sau cina la care Mântuitorul ne invită încă de aici, pe pământ, să luăm parte la Sfânta Liturghie, în perspectiva moştenirii Împărăţiei cerurilor, acolo unde ne vom împărtăşi mai cu adevărat, pentru că vom avea posibilitatea să simţim, în inima noastră, prezenţa lui Dumnezeu“, a explicat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

În semn de apreciere pentru sprijinul oferit la înfrumuseţarea bisericii, primarul comunei Pardoşi, dl Nicuşor Ştefan, a primit Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău“ şi o icoană cu Maica Domnului.

Anul construirii locaşului de cult din Parohia Valea lui Lalu nu se cunoaşte. După finalizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare, începute în 2004, biserica a fost resfinţită pe 17 mai 2008.