Credincioșii Parohiei Dăscălești din județul Buzău au primit duminică, 12 ianuarie 2020, binecuvântarea Arhipăstorului Buzăului și Vrancei. În biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitate, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, împreună cu un sobor de slujitori, din care au făcut parte Pr. Cristian Asănache – protopop al Protoieriei Râmnicu Sărat, Pr. Dragoș Panait – parohul comunității din Dăscălești, precum și alți preoți din împrejurimi.

În omilia duminicală, Ierarhul a explicat cuvintele prin care Mântuitorul Iisus Hristos a început propovăduirea Evangheliei Sale: „Pocăiți-vă, căci s-a apropiat Împărăția cerurilor” (Matei 4, 17).

„Conștientizând starea noastră de slăbiciune, pentru că suntem oameni supuși greșelilor, să avem grijă să ne îndreptăm. Pocăința înseamnă îndreptare, curățire, revenire la normalitate, iar normalitatea, în sens bisericesc, este aceea de comuniune cu Dumnezeu, intrând din nou în dialog cu Părintele ceresc prin rugăciune, în fiecare zi. […] Prin venirea Mântuitorului Iisus Hristos, Împărăția lui Dumnezeu sălășluiește înlăuntrul nostru, când ne împodobim viața cu virtuți, când suntem oameni buni, generoși, iubitori, senini la față, gata să venim în ajutorul aproapelui nostru aflat în suferință”, a subliniat Arhiepiscopul Ciprian.

Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei a oferit răspunsurile la strană.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din satul Dăscălești datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Lucrările de zidire a lăcașului de cult au început în anul 1884, când preot era Stan Vâlculescu, și s-au încheiat în 1897, pe vremea preotului Stan Popescu.