În ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, marți, 30 noiembrie 2021, capela mortuară a Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Râmnicu Sărat a fost sfințită. Slujba a fost oficiată de pr. Cristian Asănache – protopop al Protoieriei Râmnicu Sărat, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Lucrările de amenajare și dotare a capelei mortuare „Învierea lui Lazăr” au fost realizate în perioada februarie – septembrie 2021, prin strădania pr. paroh Nicolae Cane, cu sprijinul unor binefăcători.

Cu acest prilej, părintele protoiereu Cristian Asănache a transmis binecuvântarea și aprecierea Ierarhului locului, întrucât, la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Râmnicu Sărat, s-a împlinit o nouă lucrare administrativ-duhovnicească. Preacucernicia Sa a amintit că, în ultimii doi ani, pe lângă lucrarea de construcție a bisericii parohiale, care a avansat foarte mult, actualul preot paroh, alături de oameni binevoitori, a amenajat demisolul lăcașului de cult, un paraclis de iarnă și un centru educațional pentru tineri, toate acestea fiind sfințite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Pr. Nicolae Cane a mulțumit pentru gândurile transmise de Chiriarhul Buzăului și Vrancei, părintelui protopop pentru prezență și tuturor credincioșilor, precizând că, în cursul anului 2022, urmează să fie amenajat și un cabinet medical parohial.

Slujba de sfințire a capelei a fost precedată de Sfânta Liturghie, săvârșită de un sobor de preoți. La final, s-a oficiat și un parastas pentru ctitorii și binefăcătorii mutați la Domnul.