Campania Prevenție și Educație pentru Sănătate a ajuns la a douăzeci și cincea ediție. În cadrul activității de sâmbătă, 1 iulie 2017, cincizeci de copii din localitatea buzoiană Văcăreasca, comuna Glodeanu-Siliștea, au primit asistență medicală și sfaturi, dar și produse de igienă.

Întâlnirea cu cei mici s-a desfăşurat la Centrul social „Copiii din Glodeanu”. Din echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au făcut parte un medic specialist stomatolog, un medic specialist în psihiatrie pediatrică, un asistent kinetoterapeut şi un tehnician nutriţionist.

Copiilor de la centru li s-a vorbit despre igienă şi sănătate, medicii explicându-le strânsa legătură dintre cele două noţiuni.

Părintele Alexandru Ivaşcu, parohul comunității din Văcăreasca, și-a exprimat aprecierea față de efortul medicilor voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, care, de „1 iulie, anunţată cea mai călduroasă zi, şi-au ţinut promisiunea de a veni în ajutorul copiilor din comunitatea noastră prin campania de informare, oferind materiale informative, dulciuri şi produse de igienă”.

Copiii, preşcolari şi şcolari, au fost atenţi şi receptivi la tot ce li s-a prezentat, au pus întrebări şi au venit cu idei inedite atunci când au fost invitați să caute soluţii la diferite probleme, a precizat dr. Georgiana-Alina Tocaci, specialist în psihiatrie pediatrică.

Conform lui Dănuț Prună, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, „numărul total de beneficiari ai Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate a ajuns la 5.600”.

„Mulțumim pentru sprijinul acordat Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, părintelui Ionuţ Vuță, consilier în cadrul Sectorului Social-Filantropic şi Misionar al Eparhiei, părintelui paroh Alexandru Ivaşcu pentru ospitalitate şi bună organizare şi, nu în ultimul rând, părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiatorul şi coordonatorul Campaniei de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate”, a mai declarat Dănuț Prună.

Voluntarii Catedralei Naționale le-au împărțit copiilor haine, produse de igienă, alimente și dulciuri, iar la final au susținut un program artistic. (Silviu Dascălu)

Foto: basilica.ro