Luna aprilie a acestui an poartă o încărcătură deosebită pentru toți creștinii care sărbătoresc Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. De aceea, la Centrul Educațional „Sfântul Sfințit Mucenic Lucian” al Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Râmnicu Sărat, toate tradițiile și obiceiurile creștine din această perioadă au făcut subiectul activităților catehetice desfășurate.

În cadrul acestor întâlniri, copiii au discutat cu doamnele profesoare Larisa Minea și Mihaela Cane despre obiceiurile și tradițiile specifice țării noastre, pe care le-au transpus în scris, prin ochii lor de copii, realizând o adevărată mărturie a credinței și culturii naționale, apoi au vopsit ouă. De asemenea, pr. paroh Nicolae Cane le-a vorbit copiilor despre importanța participării la slujbele Deniilor din Săptămâna Sfintelor Pătimiri.

Activitățile catehetice au fost împletite și cu o acțiune social-filantropică derulată în Parohia Tronari din Protoieria Pătârlagele, cu care a fost încheiat un act de înfrățire, în cadrul Concursului Național Catehetic Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului. Luni, 10 aprilie 2023, pr. Nicolae Cane, însoțit de un grup restrâns de copii, a vizitat 12 vârstnici aflați în atenția părintelui paroh de la Tronari, Florin Antimir. Tinerii râmniceni le-au dăruit bătrânilor produse alimentare, de igienă și curățenie, icoane cu chipul Mântuitorului Hristos și „Îndreptare de spovedanie”.

Vârstnicii au fost binecuvântați de cei doi slujitori, primind cuvinte de îmbărbătare și mângâiere. Fiecare dintre ei s-a bucurat, dând slavă lui Dumnezeu pentru vizită și pentru darurile primite. Poveștile de viață ale bătrânilor, pline de bucurii, dar și de încercări, au fost ascultate cu multă atenție de preoți și copii, care i-au îmbrățișat și încurajat, spunându-le că întotdeauna sunt purtați în rugăciune, iar Hristos Domnul este permanent lângă ei.

Pentru înfrumusețarea cultului liturgic la biserica din sat, pr. Florin Antimir a primit din partea Parohiei „Sfinții Împărați” din Râmnicu Sărat o icoană a Învierii Domnului și o Cazanie.

Pr. Nicolae Cane

Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena” – Râmnicu Sărat

Protoieria Râmnicu Sărat