Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei organizează duminică, 21 decembrie 2014, un concert de colinde la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ şi „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Buzău, începând cu ora 18:00. Vor concerta: Corul de cameră „Pastorala“ din Focşani, condus de Dumitru Săndulachi, şi Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu“, dirijată de Gianin-Cristian Oprea. Intrarea este liberă.

***

Corul de cameră „Pastorala“ îşi are începuturile în anii 1976-1977. Printr-o serie de proiecte şi programe dedicate publicului, grupul coral a contribuit la ridicarea nivelului cultural al municipiului Focşani şi judeţului Vrancea, înscriindu-se în rândul formaţiilor corale camerale de elită din ţară şi chiar din străinătate.

Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu“ şi-a început oficial activitatea la data de 1 noiembrie 2013. Pe 24 noiembrie, a susţinut prima Sfântă Liturghie în Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ şi de atunci dă răspunsurile liturgice, la slujbele din duminici şi sărbători, în acest locaş de cult. În ceea ce priveşte activitatea concertistică, formaţia corală a susţinut până în prezent mai multe reprezentaţii, cu precădere, în judeţele Buzău şi Vrancea.