Concert de colinde la Catedrala «Înălţarea Domnului» din Buzău

Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu“ a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei a susţinut, sâmbătă seară, 19 decembrie 2015, la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ din Buzău, un concert de colinde. Invitat special a fost Corul „Orantis“ al Palatului de Cultură din Soroca, Republica Moldova, dirijat de doamna Veronica Chiţan.

Sute de buzoieni s-au bucurat de acest regal de colinde, alături de ierarhul lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

„Sunt deosebit de încântat şi plăcut impresionat să văd cum cele două corale au cântat la unison, simţind, cu o singură inimă, mesajul colindelor de aici şi din Basarabia; aceasta întrucât au fost câteva colinde specifice zonei din care vin colindătorii de peste Prut. Cu toţii le-am simţit ca şi cum sunt ale noastre, de aici de la Buzău, dar, pentru că suntem români, le simţim ca fiind ale noastre în orice parte a ţării ne-am duce. Vorbim aceeaşi limbă, avem aceeaşi credinţă, aceeaşi istorie şi, de aceea, trebuie să fim mândri când suntem împreună; să ne comportăm, aşadar, ca fraţii, fie atunci când vin cei din Basarabia la noi, fie când ne ducem noi la ei“, a mărturisit Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul concertului, cele două coruri reunite au interpretat şi câteva piese patriotice, în aplauzele publicului spectator.