Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale din Buzău a susținut duminică seara, 15 decembrie 2019, la Râmnicu Sărat, un concert de colinde. Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu” și s-a încheiat cu prezentarea filialei din Râmnicu Sărat a Asociației Femeilor Ortodoxe – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

La concert a participat Ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de reprezentanți ai autorităților locale, consilieri eparhiali, protoierei, preoți, membre ale Asociației Femeilor Ortodoxe, precum și alți numeroși râmniceni.

Sub bagheta dirijorală a părintelui arhidiacon Gianin-Cristian Oprea, Corala „Neagu Ionescu” a interpretat o serie de colinde și cântece de Crăciun din repertoriul național și internațional, spre încântarea publicului.

La finalul concertului, doamna Ana-Corina Săcrieru a făcut o prezentare a Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în calitate de președinte al acesteia, subliniind că este continuatoarea formei de organizare a femeilor ortodoxe de pe aceeași rază teritorială a județelor Buzău și Vrancea, din perioada 1927-1948, sub denumirea „Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe din România – filiala Buzău”. Doamna Săcrieru a menționat că organizația a fost înființată în anul 1927, de către Episcopul Ghenadie al Buzăului și membrele fondatoare de la acel moment.

În cuvântul său, Chiriarhul Buzăului și Vrancei a vorbit despre semnificația colindelor și a arătat că acestea exprimă frumusețea sufletească a românilor dintotdeauna, ne aduc vestea nașterii lui Hristos în fiecare an, dar și speranța. Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a amintit misiunea importantă pe care o au membrele Asociației Femeilor Ortodoxe.

„Iată că domniile voastre, femeile creștine, care sunteți fiice, soții, mame, bunici, aveți datoria să transmiteți copiilor valorile credinței. Acest lucru se impune cu atât mai mult în vremurile pe care le parcurgem, pentru că cei mai vulnerabili acum, în societatea românească, sunt copiii, asediați de tot felul de idei și mentalități străine de cultura și spiritualitatea poporului nostru. Dumneavoastră sunteți chemate să vă protejați copiii și să sădiți în sufletele lor ceea ce este bun și folositor”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Râmnicu Sărat și Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, în parteneriat cu Protoieria Râmnicu Sărat și Asociația Culturală „Transcendent”.

Foto: Cristian Turcu