Concertul tradițional de colinde, organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, a avut loc, în seara zilei de miercuri, 20 decembrie 2017, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău. Spectacolul a fost deschis de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei, dirijată de Arhid. Prof. Gianin Cristian Oprea. În continuare, a concertat Corala Bărbătească Ortodoxă „Te Deum Laudamus” din București, dirijată de Pr. Lect. Dr. Zaharia Matei.

La eveniment au participat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, consilieri eparhiali, protoierei, preoți, cadre didactice, precum și aproximativ cinci sute de credincioși.

„Postul Crăciunului este un post al bucuriei, al așteptării. Așteptăm să ne întâlnim duhovnicește, în ieslea sufletului nostru, cu Pruncul dumnezeiesc. Taina Întrupării trebuie să constituie meditația noastră timp de patruzeci de zile și, mai ales, în ziua de Crăciun, când se cuvine să fim împreună cu Cel sărbătorit, cu Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat. Sărbătorile nu sunt doar prilejuri de relaxare, de odihnă, de distracții. Din nefericire, constatăm că se propagă o astfel de idee, străină de spiritualitatea noastră creștină ortodoxă românească. Începând cu sărbătoarea Sfântului Andrei și, mai cu seamă, după Sfântul Nicolae, colindători de toate vârstele pleacă să vestească la casele creștinilor reactualizarea acestei taine a nașterii Fiului lui Dumnezeu după trup, în cetatea Bethleem, pentru a-i determina să se gândească la modul cum trebuie să sărbătorim noi acest praznic împărătesc”, a precizat Înaltpreasfinția Sa, în cuvântul rostit cu această ocazie.

Cele două formații corale au prezentat publicului buzoian lucrări din repertoriul național și internațional, specifice perioadei Crăciunului.