Preoții din protoieriile județului Vrancea s-au reunit în cadrul conferințelor semestriale de primăvară, cu tema Preoți buzoieni și vrânceni, apărători ai Ortodoxiei în perioada comunistă. Delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, la aceste întruniri, a fost Pr. Ioan Șolea – consilier eparhial la Sectorul Cultură și Patrimoniu Religios, alături de care s-au aflat Pr. Eduard-Daniel Bran – protoiereu de Focșani I, Pr. Oscar Frunză – protoiereu de Focșani II, și Pr. Vasile Dabija – protoiereu de Panciu.

Preoții din cuprinsul Protoieriei Focșani I au participat luni, 19 iunie 2017, la conferința desfășurată în biserica Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Focșani. Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum. În continuare, a avut loc susținerea referatelor de către Pr. Laurențiu Săcăluș – Parohia Viișoara, Pr. Ștefan Aga – Parohia Vidra, și Pr. Nicolae Popa – Parohia Fărcaș.

Tot în aceeași zi, biserica Parohiei „Sfântul Ștefan” – Sud din Focșani a găzduit conferința preoților din Protoieria Focșani II. În deschidere, au fost oficiate Sfânta Liturghie și o slujbă de pomenire pentru apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului, din ținuturile Buzăului și Vrancei, trecuți la cele veșnice. Referatele prezentate în cadrul conferinței au fost întocmite de Pr. Tudorel Damian – Parohia Nănești, Pr. Andrei-Ionuț Stănilă – Parohia Budești, și Pr. Pandele-Valentin Ionică – Parohia Slobozia Bradului.

Seria conferințelor semestriale de primăvară din Eparhia Buzăului și Vrancei s-a încheiat marți, 20 iunie 2017, cu întrunirea preoților din Protoieria Panciu. Lucrările conferinței s-au desfășurat în biserica Parohiei „Cuvioasa Parascheva” din orașul Panciu și au debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii. Ședința a continuat cu prezentarea referatelor de către Pr. Cristinel Palade – Parohia Pădureni, Pr. Traian-Vasile Zoltan – Parohia Costișa-Homocea, și Pr. Florin Tudorancea – Parohia Șișcani.

Cu prilejul conferințelor preoțești din cele trei protoierii vrâncene, Pr. Cons. Ioan Șolea a transmis un mesaj de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian și a făcut cunoscute mai multe hotărâri ale Permanenței Consiliului Eparhial, menite să contribuie la îmbunătățirea activității administrativ-pastorale și cultural-misionare din parohii.