În Amfiteatrul Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” din municipiul Buzău a avut loc marți, 8 octombrie 2019, consfătuirea anuală a profesorilor de Religie buzoieni. Alături de cadrele didactice care predau această disciplină în școlile și liceele din județ s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La eveniment au participat Pr. Prof. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Cultural-educațional, Prof. Robert Roșioru – inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău, precum și părinții protoierei ai Protopopiatelor Buzău I, Buzău II, Pătârlagele și Râmnicu Sărat.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a îndemnat pe dascăli să reflecteze la provocările societății contemporane, care-i obligă să-și îndeplinească misiunea cu mai multă responsabilitate.

„Misiunea preotului și a profesorului, cei doi factori educaționali determinanți pentru copii, devine din ce în ce mai complicată. Vă spuneam anul trecut și vă repet și acum – iar îndemnul acesta mi-l adresez mie însumi, nu doar frățiilor voastre – trebuie să ne articulăm mesajul în conformitate cu realitățile prezente. Însă mesajul nostru, oricât de frumos ar fi rostit, oricât de măiestrit ar fi îmbrăcat în cuvinte meșteșugite, nu va găsi ecou în sufletul omului, în general, și al copilului, în special, dacă nu ne străduim și noi să transmitem trăirile noastre, bazate pe convingeri adevărate”, a menționat Ierarhul locului.

În cadrul consfătuirii, Dl Insp. Robert Roșioru a prezentat un raport privind activitatea profesorilor de Religie din anul precedent și a transmis noutățile referitoare la programa școlară, dar și alte informații necesare pentru creșterea calității actului didactic și îmbogățirea activităților extrașcolare.