Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, împreună cu Protoieriile Focșani I și Focșani II și Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) Vrancea, a organizat, luni, 19 decembrie 2016, în biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Focșani, un eveniment caritabil pentru ajutorarea unei familii nevoiașe, cu mulți copii.

Aflându-ne în perioada premergătoare Crăciunului, Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a susținut un concert de colinde, spre încântarea celor prezenți. De asemenea, copiii și tinerii de la Atelierul de creație și teatru al APOR Vrancea au pus în scenă, cu sensibilitate și talent, piesa de teatru O naștere fără început și fără sfârșit, scrisă de Ioan Nicolae Săcrieru – elev în clasa a IX-a la Colegiul Național Unirea din Focșani.

Fondurile obținute au fost depuse în contul Protoieriei Focșani II, adăugându-se astfel sumelor donate de Parohia Ortodoxă Română Nașterea Domnului – Stuttgart și Societatea Pandora Internațional SRL – Focșani. Acestea vor fi folosite pentru desfășurarea unui proiect social-filantropic, ce are ca scop construirea unei case pentru o familie cu opt copii din localitatea Budești (Teiș), comuna Cotești, județul Vrancea. În prezent, familia Postolache locuiește într-o școală dezafectată din sat, în vecinătatea căreia a început ridicarea casei respective.