Ca în fiecare an, Ziua Internațională a Copilului a fost marcată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei printr-o serie de activități sociale și recreative.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, Sectorul Social-Filantropic și Misionar a organizat, miercuri, 1 iunie 2016, o acțiune caritabilă la Centrul nr. 5 din Beceni, județul Buzău. Pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier eparhial pe probleme sociale, și Pr. Adrian Luca, parohul bisericii Sfântul Gheorghe din Beceni, i-au vizitat pe cei 42 de copii instituționalizați în acest așezământ, alături de care au desfășurat mai multe jocuri interactive și competiții sportive.

Bucuria copiilor a fost cu atât mai mare cu cât au primit daruri din partea oaspeților, constând în articole vestimentare și de încălțăminte, ghiozdane, precum și dulciuri.

Joi, 2 iunie, reprezentanți ai Centrului Eparhial au mers în mijlocul preșcolarilor de la Grădinița Căsuța Piticilor din Buzău, care funcționează ca structură a Seminarului Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din municipiu. Pr. Cristian Marius Dima, consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar, și dna Raluca Trocaru, inspector pe probleme de învățământ, au trăit bucuria întâlnirii cu cei 55 de copii, cărora le-au oferit pachete cu dulciuri. Nerăbdători, micuții au desfăcut pungile cu daruri și au promis că vor asculta de părinți și de doamnele educatoare.

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei sprijină activ procesul instructiv-educativ din unitățile de învățământ și centrele de asistență socială, acordând o atenție deosebită condițiilor materiale necesare desfășurării optime a acestuia, dar și implicării și motivării copiilor și tinerilor, prin organizarea de diferite evenimente socio-educaționale, concursuri tematice și alte acțiuni.