Reprezentanţi ai Centrului de Informare Europe Direct Buzău au poposit, luni, 8 decembrie 2014, în mijlocul copiilor de la Grădiniţa cu program normal „Căsuţa Piticilor“ din oraş. Aceştia au oferit daruri preşcolarilor din cele trei clase de la grupa mare, constând în jocuri, materiale de colorat, benzi desenate şi reviste cu tematică europeană. Copiii le-au mulţumit oaspeţilor prin cântec, dans şi poezie.

Reprezint Centrul Europe Direct Buzău, care face parte dintr-o reţea de 31 de centre la nivelul României şi din cadrul a 500 de centre la nivelul Uniunii Europene. Am venit la Grădiniţa «Căsuţa Piticilor», cu ocazia sărbătorilor de iarnă, având în vedere parteneriatul pe care îl avem cu Seminarul Teologic din Buzău, reprezentat de părintele Dima. Ne-am propus să mergem în grădiniţe, ca să aducem la cunoştinţa copiilor care le sunt drepturile, odată cu aderarea la Uniunea Europeană, şi pentru că este luna cadourilor ne-am propus să le facem viaţa mai uşoară, oferindu-le cărţi şi servieta minimap, pe care am primit-o de la reprezentanţa Comisiei Europene. Vom ajunge, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în mai multe grădiniţe din municipiul şi judeţul Buzău, tocmai în ideea de a promova drepturile şi obligaţiile copiilor în spaţiul european“, a declarat Felicia Vîjdea, coordonator executiv al Centrului de Informare Europe Direct Buzău.

Partenerii noştri de la Centrul Europe Direct Buzău, după ce s-au întâlnit cu Sfântul Nicolae, au adus preşcolarilor câteva materiale didactice şi pentru activităţi ludice, prin care aceştia pot descoperi Europa, aşa cum pot ei să şi-o imagineze şi, de ce nu, să o creioneze prin activităţile lor. În acest fel, ne exprimăm speranţa că dimensiunea europeană a învăţământului promovat de organizaţia noastră va creşte şi îi va cuprinde atât pe cei mai tineri elevi ai noştri, cât şi pe cei mai mari, a transmis Pr. Prof. Cristian Marius Dima, consilier eparhial la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Grădiniţa „Căsuţa Piticilor“ funcţionează ca structură a Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ din Buzău. După ce anul acesta a primit titlul de „Şcoală Europeană“, Seminarul buzoian a încheiat un perteneriat cu Centrul Europe Direct, în vederea consolidării dimensiunii europene a educaţiei la nivel local şi regional.