În Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a continuat, joi, 22 septembrie 2016, seria întâlnirilor din cadrul proiectului eparhial Ortodoxie și leadership, cu un eveniment inedit, intitulat Despre eleganță, pur și simplu, ale cărui protagoniste au fost Dna Sanda Țăranu și Dna Iuliana Tudor, realizatoare TV și unele dintre prezentatoarele cele mai iubite de public ale Televiziunii Române din trecut și din prezent, în dialog cu Dl Ioan Șolea, jurnalist și președinte al Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR) Buzău.

„Evenimentul a fost organizat la praznicul Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Brazi, ocrotitorul Eparhiei noastre, în parteneriat cu APOR Buzău și cu Teatrul George Ciprian din Buzău, în sala teatrului de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, fiind destinat cu precădere tinerilor, căutători și receptivi la redescoperirea adevăratelor valori și repere moral-creștine, într-un demers conjugat al Bisericii, Familiei și Comunității locale“, după cum a precizat Pr. prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul.

Alături de tineri și alți admiratori ai celor două cunoscute prezentatoare TV, s-au mai aflat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian și reprezentanți ai autorităților locale.

Proiectul eparhial pentru tineret Ortodoxie și leadership se derulează pe tot parcursul anului 2016, cu scopul de a reliefa rolul pe care fundamentele religios-creștine ale educației îl au în formarea adevăraților lideri ai zilelor noastre și pentru a aduce înaintea credincioșilor astfel de personalități, din diferite domenii de activitate, care să se înrâurească drept modele în parcursul personal, spiritual sau profesional al acestora.