Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, marți, 14 martie 2023, în Parohia „Sfântul Gheorghe” din orașul Nehoiu, județul Buzău, a avut loc o nouă acțiune de donare de sânge, care face parte din Campania națională Donează sânge, salvează o viață!, inițiată de Patriarhia Română.

La apelul umanitar au răspuns pozitiv preoți și credincioși din parohia nehoiană și din împrejurimi, activitatea derulându-se în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, Protoieria Pătârlagele și Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR – ABV). Dintre cei 149 de voluntari care s-au prezentat, 136 au fost apți pentru donare, astfel încât cantitatea de sânge recoltată a fost de aproximativ 58 de litri.

Sângele recoltat este o picătură de speranță pentru cei aflați în suferință trupească, în situații medicale critice, motiv pentru care aducem mulțumiri voluntarilor și colaboratorilor care au contribuit la succesul acestei acțiuni.

Pr. Bogdan Furtună

Parohia „Sfântul Gheorghe” – Nehoiu

Protoieria Pătârlagele