Foarte mulţi credincioşi au participat duminică, 17 noiembrie 2013, la slujba de la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ şi „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Buzău. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat, printre altele, dimensiunile egoismului.

Egoist este acela care, indiferent în ce domeniu de activitate ar lucra, indiferent că trăieşte la oraş sau la ţară, nu se gândeşte decât la sine, să acapareze cât mai mult pentru sine. Egocentristul are pretenţia că totul se învârte în jurul eului său şi că ceilalţi oameni trebuie să se raporteze la persoana sa. Şi acesta este lacom, doritor să acapareze numai pentru sine, în cel mai bun caz şi pentru membrii familiei sale, dar este şi mândru, pentru că vrea să se raporteze numai la propria-i persoană. Egolatru este cel care se adoră pe sine – pretinzându-le şi oamenilor să-l cinstească, să-l slăvească –, cel dependent de cultul personalităţii“.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a arătat şi cum ne putem îmbogăţi în Dumnezeu şi cu Dumnezeu.

„A te îmbogăţi în Dumnezeu şi cu Dumnezeu înseamnă a săvârşi fapta cea bună, fapta de milostenie, care devine bogăţie pentru sufletul tău. Facerea de bine înseamnă împărtăşirea de Dumnezeu, pentru că Părintele ceresc este bun prin excelenţă, în chip absolut; El este atotmilostiv, iar dacă noi suntem fiii lui Dumnezeu, înfiaţi prin jertfa Mântuitorului Hristos, avem datoria să facem fapte bune, ca să ne îmbogăţim în Dumnezeu şi cu Dumnezeu înlăuntrul sufletului nostru“.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit un preot şi un diacon.