În Duminica a 6-a după Rusalii, 16 iulie 2017, credincioșii din Buzău au primit binecuvântarea arhipăstorului lor. La Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din oraș, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la slujbă au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a arătat că Biserica Ortodoxă îi cinstește, în această duminică, pe Sfinții Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic, deoarece au dus o luptă neobosită, în scris, prin cuvânt și faptă, pentru apărarea dreptei credințe. Totodată, Chiriarhul Buzăului și Vrancei a explicat pericoapa evanghelică despre minunea vindecării slăbănogului din Capernaum, prin intermediul căreia Mântuitorul Iisus Hristos Își descoperă puterea Sa dumnezeiască, precum și calitatea Sa de duhovnic desăvârșit, Care cunoaște străfundul ființei umane și, în funcție de pocăința penitentului, acordă iertarea păcatelor.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a dăruit părintelui Costel Vânătoru, de la Catedrala Voievodală din Buzău, o cruce pectorală, în semn de apreciere a slujirii sale preoțești, dar și a activității pe care o desfășoară în calitate de cercetător la Stațiunea de Cercetare Legumicolă din municipiu.