Profesorii și elevii Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău au poposit joi, 13 iunie 2019, în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial, pentru a aduce mulțumire lui Dumnezeu la încheierea cursurilor din acest an școlar. Cu acest prilej, cei mai merituoși tineri seminariști au primit diplome și premii. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Festivitatea a început cu o slujbă de Te Deum, oficiată de profesorii Seminarului, în cadrul căreia absolvenții clasei a XII-a, alături de colegi din clasele mai mici, au oferit răspunsurile la strană.

În continuare, Pr. Prof. Gheorghe Sava-Popa – directorul școlii teologice buzoiene, a făcut o prezentare generală a parcursului Seminarului în ultimul an școlar. Părintele director a evidențiat împlinirile elevilor și ale dascălilor lor, rezultatele notabile obținute la învățătură în cadrul școlii și la concursurile de nivel național, dar a atras atenția, cu realism și sinceritate, și asupra acelor aspecte care necesită îndreptare sau o mai fermă implicare din partea tuturor actorilor angrenați în procesul instructiv-educativ.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian și-a exprimat satisfacția pentru rezultatele obținute de elevii seminariști, le-a mulțumit celor harnici și cuminți, i-a povățuit spre responsabilitate pe cei care s-au îngrijit mai puțin de formarea lor și a urat tuturor o vacanță binecuvântată, plină de bucurii, în care să nu uite de Biserica lui Dumnezeu, de practica la strană și în Sfântul Altar.

La final, diriginții au oferit elevilor distinși la învățătură și purtare diplome și premii în cărți, asigurate de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Premianții au fost aplaudați de colegii lor și de părinții prezenți la această festivitate.