Sute de credincioși au participat, sâmbătă, 25 martie 2017, la hramul Parohiei Buna Vestire din orașul Adjud, județul Vrancea. Bucuria sărbătorii a fost sporită de prezența, în mijlocul lor, a Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care a sfințit pictura bisericii parohiale și a binecuvântat lucrările efectuate la exteriorul locașului de cult. În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: protoiereul de Panciu, Vasile Dabija, protosinghelul Isidor Iacob, duhovnicul Mănăstirii Sihastru, preotul paroh, Gheorghiță Olar, precum și alți preoți din împrejurimi. Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a dat răspunsurile liturgice la strană.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit în treapta de diacon pe absolventul de Teologie Ioan Șolea, consilier eparhial la Sectorul Pastoral-Misionar.

La finalul slujbei, chiriarhul locului a rostit un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre semnificația praznicului Bunei Vestiri și despre personalitatea Maicii Domnului. Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe toți cei prezenți să o cinstească pe Sfânta Fecioară Maria, cea care s-a învrednicit să-L poarte în pântecele ei pe Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul Iisus Hristos, fiind rugătoare și mijlocitoare pentru noi înaintea Tronului ceresc.

În semn de apreciere a eforturilor depuse pentru înfrumusețarea locașului de rugăciune, mai mulți binefăcători au primit Hrisovul de binecuvântare Sfântul Mucenic Sava de la Buzău și o icoană a Maicii Domnului.

Biserica Buna Vestire din Adjud a fost ridicată în perioada 1997-2007, prin osteneala preotului Dodică Fusaru, cu sprijinul enoriașilor și prin contribuția unor oameni de bine din oraș și din afara granițelor țării. De aproape patru ani de zile, comunitatea parohială este păstorită de preotul Gheorghiță Olar, care a reușit să finalizeze pictura sfântului locaș, începută în 2012.