Biserica „Ovidenia“ – Armeni din municipiul Focşani şi-a sărbătorit hramul în ziua prăznuirii „Intrării în biserică a Maicii Domnului“. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

La final s-a săvârşit o slujbă de pomenire pentru ctitorii, binefăcătorii şi slujitorii sfântului lăcaş mutaţi la Domnul.

„Astăzi, iubiţi credincioşi, în toată Biserica Ortodoxă, creştinii au fost chemaţi la rugăciune, să participe la Sfânta Liturghie şi să aducă prinos de recunoştinţă, de mulţumire, de laudă şi de cinstire Sfintei Fecioare Maria, cea mai curată fiinţă odrăslită de neamul omenesc, singura care s-a învrednicit să zdrobească prin smerenie, ascultare şi curăţie capul şarpelui celui de demult, singura care a fost în stare să răspundă prezent chemării lui Dumnezeu, ca prin ea să se nască Mântuitorul sufletelor noastre“, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Biserica a fost neîncăpătore pentru credincioşii din parohie, precum şi din alte cartiere ale oraşului, care au participat la slujbele oficiate cu prilejul hramului.

Lăcaşul de rugăciune închinat „Intrării în biserică a Maicii Domnului“ a fost ridicat în secolul al XVIII-lea de ctitorii locali care au dorit să rămână anonimi. Biserica a fost îngrijită de boierii armeni, de unde şi denumirea de „Ovidenia“ din Armeni.