Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Nehoiu şi-a sărbătorit, miercuri, 23 aprilie 2014, ocrotitorul. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu un sobor de slujitori – preoţi şi diaconi.

Cu acest prilej, ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Ionuţ-Bogdan Bouroş, pe seama Parohiei „Mitropolia“, Protopopiatul Buzău II.

Chiriarhul de la Buzău a ţinut un cuvânt de învăţătură, în care a elogiat viaţa şi martiriul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, îndemnându-i pe cei prezenţi să-i urmeze exemplul de curăţie sufletească şi sfinţenie: „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a distins printr-o credinţă curată, statornică, puternică şi, mai ales, prin curajul de a-L mărturisi pe Mântuitorul Iisus Hristos Cel răstignit şi înviat. La o astfel de mărturisire a lui Hristos ne cheamă şi pe noi Biserica astăzi, şi de aceea ne pune în faţa ochilor şi ne face să ne reamintim, an de an, exemplele sfinţilor, ca să ne întărim în credinţă, prin meditaţie la pilda vieţuirii lor“.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi din parohie, dar şi din împrejurimi, dintre care mulţi copii îmbrăcaţi în costume populare.

Lucrările de zidire a lăcaşului de cult au început în anul 1991, când s-a pus piatra de temelie, şi s-au încheiat în 2008. Pictura bisericii a fost finalizată şi sfinţită anul trecut, în a doua zi de Paşti.