În Duminica a 34-a după Rusalii, 16 februarie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Tuturor Sfinților” din municipiul Focșani. Soborul slujitorilor a fost format din cinci preoți și trei diaconi, între care s-au numărat părintele Oscar Frunză – protopop al Protoieriei Focșani II, preotul paroh Gheorghe Lefter și preotul coslujitor Petrea Petrea.

Credincioșii focșăneni au participat în număr mare la Sfânta Liturghie și au ascultat cuvântul de învățătură al Chiriarhului locului.

„Evanghelia de astăzi, prin Parabola Întoarcerii Fiului risipitor, ne încurajează pe toți – pe măsură ce ne apropiem de perioada Sfântului și Marelui Post – să conștientizăm starea noastră de păcat și să ne ridicăm. Iar ridicarea, reînnoirea hainei luminoase primite la Botez [harul Preasfântului Duh, n.n.], se face prin Taina Pocăinței, a Sfintei Spovedanii. Mărturisirea păcatelor și iertarea primită de la Dumnezeu pentru pocăința făcută sunt acelea care redau strălucirea de odinioară a hainei Sfântului Botez. Așadar, depărtându-ne de Dumnezeu, pierdem calitatea de fii. Prin pocăință, care este botezul lacrimilor, redobândim demnitatea de fii ai lui Dumnezeu după har. Să ne ajute Dumnezeu să gândim și să lucrăm în viața noastră de zi cu zi în duhul autentic al Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos. Să rețineți parabola de astăzi nu numai cu mintea, ci mai ales cu inima, determinându-vă pe toți să fiți buni creștini și buni fii ai lui Dumnezeu în Sfânta Sa Biserică”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

Biserica „Tuturor Sfinților” din cartierul Sud a fost construită între anii 1994-2010, prin strădania preotului Petrea Petrea și cu sprijinul locuitorilor municipiului Focșani. Slujba de târnosire sau sfințire mare a lăcașului de cult a avut loc în data de 17 ianuarie 2010.