Duminică, 14 mai 2017, credincioșii din localitatea Colacu, județul Vrancea, au trăit momente de aleasă sărbătoare, prilejuite de sfințirea bisericii parohiale. Slujba de târnosire a locașului de cult cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Biserica a fost ridicată în perioada 1847-1850. Începând cu anul 1989, prin strădania actualului preot paroh, Costică Mortu, ajutat de enoriași, s-au efectuat mai multe lucrări de consolidare și restaurare a locașului de rugăciune și s-a refăcut Sfânta Masă.

Rânduiala de sfințire a bisericii a fost urmată de Sfânta Liturghie, săvârșită de chiriarhul locului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Cântările liturgice au fost interpretate de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a explicat Evanghelia Duminicii a 5-a după Paști, care ne-a înfățișat convorbirea Mântuitorului Iisus Hristos cu femeia samarineancă (cf. Ioan 4, 5-42). Ierarhul a vorbit despre închinarea în duh și în adevăr, arătând că actul de adorare a lui Dumnezeu trebuie să fie unul sincer și de natură spirituală, lipsit de formalism.

După încheierea Sfintei Liturghii, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a binecuvântat casa de prăznuire din vecinătatea bisericii, construită între anii 2012-2014.