Luni, 5 iunie 2017, de praznicul Sfintei Treimi, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor de la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte consilieri eparhiali, profesori de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din municipiu și alți slujitori ai sfintelor altare. Cântările bisericești au fost interpretate de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei și de psalții Catedralei Voievodale.

În omilia rostită la finalul slujbei, chiriahul locului a subliniat importanța învățăturii despre Sfânta Treime.

„Credința noastră mântuitoare se întemeiază pe dogma Sfintei Treimi. Orice rugăciune începe cu afirmarea credinței în Sfânta Treime: «În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh». Așadar, facem semnul Sfintei Cruci, rostind această formulă, care provine de la Însuși Mântuitorul Iisus Hristos. Când i-a trimis pe Sfinții Săi ucenici și Apostoli la propovăduire, le-a spus: «Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh» (Matei 28, 19)”, a precizat Arhipăstorul Buzăului și Vrancei.

La momentele rânduite din cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a hirotonit în treapta de preot pe arhidiaconul Marian Ion, pe seama Parohiei „Sfântul Andrei” din Buzău, și în treapta de diacon pe tânărul absolvent de Teologie Silviu Dobrotă, pe seama Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”.