În perioada 16-18 septembrie 2016, la Odobești, s-a desfășurat ediția a XII-a a Festivalului tradițional Toamna Odobeșteană, dedicată împlinirii a 390 de ani de la prima atestare documentară a orașului și a 80 de ani de la înființarea Stațiunii Viticole.

Manifestările au debutat vineri, 16 septembrie, la Biblioteca Publică, unde a fost organizat un moment aniversar, care a cuprins lansarea volumelor Odobeștii Vrancei – 390 de ani de la prima atestare documentară, Reconversia (Costică Vartic) și Europa prin ochii elevilor din Odobești. Printre invitați s-a aflat și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de Dr. Ing. Gheorghe Glăman – președintele Secției de Horticultură a Academiei de Științe Agricole și Silvice București, Dr. Ing. Ioan Marian – directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație de la Valea Călugărească, Dr. Ing. Ghică Mihu – directorul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație din Odobești, Dr. Ing. Ioan Nămoloșanu și Dr. Ing. Adrian Șerdinescu – membrii asociați ai Academiei de Știinte.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a felicitat pe organizatori și a apreciat eforturile depuse, an de an, pentru desfășurarea acestui festival.

„Am primit cu multă bucurie invitația de a reveni în mijlocul dumneavoastră, prilej cu care, mai întâi, aș dori să-i felicit pe organizatorii acestor manifestări sportive, culturale și viticole. Locuitorii din Odobești, care cunosc istoria orașului, au toate motivele să se considere mândri de ceea ce au înfăptuit înaintașii lor. Nu este nicidecum mai puțin important decât alte localități din județul Vrancea și chiar față de orașul Focșani, reședința județului nostru, a cărui însemnătate rămâne adânc întipărită în istoria și în conștiința întregului popor român, datorită unirii de la 1859“, a afirmat Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei.

Evenimentul a fost organizat de Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură Odobești.

Sursa foto: monitorulvn.ro